Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Garniture à la Provençale
garnituur uit de Provence
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
4
kleine
tomaten
▢
4
grote
champignons
▢
50
g
champignons
▢
1
ui
▢
peterselie
▢
1
dl
witte wijn
▢
30
g
mie de pain
Instructies
Zet de kleine tomaten in een beboterd ovenvast schaaltje.
Geef er zout en peper over en kruis de bovenkant met een mes in.
Zet ze 15 minuten in een oven van 180 C.
Maak de champignons schoon.
Haal de stelen uit de grote champignons en hak ze, samen met de overige 50 g klein.
Schil de ui en hak die fijn.
Was wat peterselie en hak die fijn.
Zweet de ui in wat boter glazig, voeg de gehakte champignons erbij en laat sauteren totdat alle losgelaten vocht verdwenen is.
Geef er nu de peterselie bij en 1 dl witte wijn.
Laat het geheel reduceren maar geef er, voordat dat gebeurd is, het mie de pain bij.
Vul met dit mengsel de grote champignonhoeden en zet ze in een beboterd vuurvast schaaltje 15 minuten in een oven van 180 C.
Notities / Tips / Wijnadvies
Saustip:
Provençaalse saus.
Serveren bij Vlees.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Groenten
Land van herkomst
Frankrijk
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch