Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Abrikozenjam 2
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
500
g
gedroogde abrikozen
▢
1
citroen
▢
1
pakje
ongezoete appelsap
▢
schone jampotjes
Instructies
Abrikozen 24 uur wellen in de appelsap, uitgeperste citroen en water tot de abrikozen
onderstaan.
Aan de kook brengen en laten sudderen.
Af en toe omroeren.
Na ca. 10 minuten de abrikozen met een stamper of staafmixer fijnmaken en in de
omgespoelde potjes doen.
Deksel of folie en op de kop laten afkoelen.
Dit is een jam zonder toevoeging van suiker.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker op brood en om de jus een beetje aan te maken.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Broodbeleg
/
Fruit
/
Lunch