Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Kleiner
Normaal
Groter
Abrikozenroomgebakjes
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
400
ml
melk
▢
1
zakje
vanillesuiker
▢
2
pakjes
vanillepuddingpoeder
om te koken, eetlepel voor 50 ml melk
▢
200
ml
slagroom
▢
2
eidooiers
▢
10
plakjes
bladerdeeg
450 g
▢
boter om in te vetten
▢
bloem voor het werkvlak
▢
12
abrikozen
▢
vershoudfolie
▢
poedersuiker
Instructies
Breng 100 ml melk met de vanillesuiker en het puddingpoeder.
Breng de slagroom en de rest van de melk aan de kook.
Haal even de pan van het vuur en roer het aangemaakte puddingpoeder door de melk, breng
vervolgens het geheel weer aan de kook.
Klop het eigeel in een kom met een beetje hete pudding, roer het eimengsel door de rest van
de pudding.
Dek de pudding af met folie en laat afkoelen.
Laat de plakjes bladerdeeg naast elkaar in ca. 10 minuten ontdooien.
Beboter een muffinblik (voor 12 stuks).
Leg de plakjes bladerdeeg op elkaar en rol het deeg op een met bloem bestoven werkvlak dun
uit.
Steek cirkels met een doorsnede van 11 cm uit het deeg.
Beleg de holtes met het deeg en druk het een beetje aan.
Was de abrikozen, dep ze droog, halveer ze en verwijder de pit.
Verdeel de pudding over de holtes van het bakblik.
Leg er op elk 2 abrikozenhelften.
Bak de taartjes ca. 20 minuten in een voorverwarmde oven op 225ºC.
Laat de gebakjes kort afkoelen, haal ze uit het muffinblik en laat ze volledig afkoelen.
Bestuif ze met poedersuiker (het lekkerste om te eten zijn ze als ze direct uit de oven komen).
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Fruit
/
Gebak
Land van herkomst
Nederland