Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Zoete kaastaart
Porties:
10
Stuks
Bereidingstijd:
1
uur
uur
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
springvorm (Ø24 cm)
Ingrediënten
▢
6
plakjes
roomboterbladerdeeg
diepvries
▢
4
eieren
M
▢
200
g
Hüttenkase
▢
200
g
verse roomkaas
bv. MonChou
▢
300
g
volle
biologische kwark
▢
1
eetlepel
citroenrasp
potje
▢
150
g
witte basterdsuiker
▢
mespunt
zout
▢
½
eetlepel
boter
of margarine om in te vetten
▢
1
eetlepel
bloem
Instructies
Bladerdeeg uitspreiden en in ca. 10 minuten laten ontdooien.
Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4.
Springvorm invetten.
Eieren splitsen.
Met mixer eierdooiers, Hüttenkase, roomkaas, roomkwark, citroenrasp en suiker tot gladde, luchtige massa kloppen.
In andere kom eiwitten met zout tot stijve pieken kloppen.
Eiwitschuim luchtig door kwark-kaasmengsel scheppen.
Aanrecht bestrooien met bloem.
Plakjes bladerdeeg op elkaar leggen en uitrollen tot lap ca. 4 cm groter dan vorm.
Vorm bekleden met deeg.
Kwark-kaasmengsel in vorm scheppen en gladstrijken.
Taart in ca. 40 minuten gaar en licht goudbruin bakken.
Halverwege temperatuur verlagen tot 175 °C of gasovenstand 3.
Taart in vorm laten afkoelen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Dessert - Nagerecht
/
Hartige taart
/
Kaas
Land van herkomst
België