Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Rijk gevulde soto ayam tafel
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
voor de soep
▢
1
pakje
Go-Tan boemboe Soto
▢
zout
▢
peper
▢
500
g
kleingesneden kipfilet
of 750 g kipstukken
voor de soto ayam-tafel
▢
150
g
aardappelschijfjes
▢
250
g
miehoen
▢
2
eieren
▢
100
g
taugé
▢
Go-Tan gebakken uitjes
▢
4
eetlepels
bladselderij
gesneden
optioneel
▢
rijst
▢
spitskool
▢
korianderblad
▢
lente-ui
▢
sambal
▢
ketjap
▢
1
citroen
Instructies
Maak de soep met de boemboe, het vlees en het water volgens de verpakking, maar voeg 1,2 l water toe i.p.v. 0,8 l.
Laat de soep minimaal 30 minuten zachtjes trekken en voeg naar smaak een beetje zout en peper toe.
Kook ondertussen de aardappelen en eieren (hard) en de bereid de miehoen volgens de verpakking.
Overgiet de taugé in een vergiet met kokend water.
Gebruik je kool, dan snijd je deze in reepjes en blancheer je ze een halve minuut in kokend water.
Snijd de bladselderij en eventueel hetkorianderblad of lente-ui klein en snijd de gekookte eieren in schijfjes.
Als optie kun je een ketjapsausje maken door ketjap, citroensap en/of sambal te mengen.
Doe de deksel op de pan en zet deze, bij voorkeur op een warmhoudplaat, op tafel.
Alle overige ingrediënten kun je apart in leuke kommen eromheen zetten.
Zet lege eetborden of eetkommen met bestek klaar en genieten maar!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Gevogelte
/
Kip
/
Soep
Land van herkomst
Oosters