Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Kleiner
Normaal
Groter
Kruidkoek van Janneke
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Oven
Ingrediënten
▢
150
gr
boter
of margarine
▢
150
gr
suiker
▢
3
eieren
▢
100
gr
bloem
▢
50
gr
maïzena
▢
2
tl
bakpoeder
▢
1
mespunt
zout
▢
1
mespunt
gemberpoeder
▢
1
tl
koekkruiden
▢
100
gr
geraspte bittere chocolade
▢
100
gr
gemalen hazelnoten
▢
30
gr
gehakte sukade
▢
30
gr
gesneden oranjesnippers
Instructies
Verwarm de oven voor op 180°C (hetelucht 160°C).
Roer de boter met suiker en eieren glad en schuimig.
Meng bloem, maïzena, bakpoeder, zout en kruiden door elkaar en voeg het mengsel lepelsgewijs bij de boter, blijf goed kloppen.
Voeg tot slot de geraspte chocolade, hazelnoten, sukade en oranjesnippers toe.
Vet een cakevorm in, bestrooi hem met paneermeel, doe het beslag erin en bak de kruidkoek 45-60 minuten.
Als de koek klaar is, warm verpakken in aluminiumfolie en 24 uur laten rusten. (De smaak van de koek wordt dan lekkerder).
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Koek