Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Bulgur pilav
Porties:
2
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
voor de pilav
▢
2
eetlepels
boter
▢
50
g
uien
gesnipperde
▢
25
g
groene pepers
zonder zaad
▢
250
g
tomaten
in parten, geschild en ontpit gewogen
▢
125
g
bulgur
grove
▢
¼
l
bouillon
gezouten
voor de balletjes
▢
125
g
lamsgehakt
of rundergehakt
▢
1
eetlepel
rode ui
gehakte
▢
1
teen
knoflook
uitgeknepen
▢
½
eetlepel
pijnboompitten
▢
½
eetlepel
krenten
▢
1
theelepel
kaneel
▢
½
theelepel
cayennepeper
▢
2
eetlepels
broodkruim
▢
1
eetlepel
dillegroen
fijngesneden
▢
1
eetlepel
peterselie
▢
zout
▢
bloem
▢
olie
voor het garnituur
▢
1
komkommer
▢
zout
▢
1
potje
Griekse yoghurt
▢
1
teen
knoflook
▢
muntblad
▢
citroensap
▢
olijven
▢
augurkjes
▢
radijs
Instructies
Smelt de boter in een wijde pan en bak de uisnippers zachtjes glazig.
Voeg de fijngesneden pepers, de tomaten, de bulgur en de bouillon toe en laat alles afgedekt 20 minuten koken.
Kneed het gehakt met alle ingrediënten, behalve de bloem en de olie, maak er 8 balletjes van en rol die door de bloem.
Bak ze in de olie zachtjes rondom bruin.
Schil de komkommer, halveer hem in de lengte en haal het zaad met een theelepel weg.
Snijd de helften in dikke plakjes en laat die, bestrooid met zout, 15 minuten staan.
Spoel ze af, droog ze af en meng ze met de yoghurt, de uitgeperst knoflook en fijngesneden munt.
Serveer deze Cacik, de bulgur en de balletjes apart, eveals de olijven, augurkjes en radijs.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Lamsvlees
/
Pasta
/
Rundvlees