Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Napolitaanse kalfsfricassée met erwtjes
Porties:
2
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
500
g
tomaten
rijpe
▢
350
g
kalfsvlees
sukade
▢
2
eetlepels
boter
▢
peper
▢
zout
▢
1
ui
gesnipperde
▢
1
teen
knoflook
▢
2
wortels
▢
2
eetlepels
peterseliegehakte
▢
1
dl
witte wijn
▢
2
tomaten
▢
1
eetlepel
kappers
▢
basilicum
▢
doperwtjes
vers 500 gr, diepvries 250 g
Instructies
Halveer de tomaten en kook ze op de doorgesneden kant zachtjes 10 minuten in een pan.
Zeef ze door een roerzeef, doe ze terug in de omgewassen pan en laat ze tot¼ l inkoken.
Snijd het vlees in dobbelstenen, bak ze in de boter bruin en bestrooi ze met peper en zout.
Mak de ui en de knoflook kort mee.
Snijd de geschrapte wortels in plakjes en voeg die met de peterselie toe.
Doe de wijn en de zelfgemaakte 'coulis' erbij, laat 45 minuten zachtjes stoven en voeg zo nodig nog wat water toe.
Dop de erwtjes en kook ze ± 15 minuten.
Houd 2 tomaten even in kokend water, pel ze, verwijder de pitten en warm ze met de kappers kort warmen in de fricassée.
Doe het gerecht over op een schotel en garneer met basilicum.
Schep de erwtjes rondom.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Kalfsvlees
/
Vlees