2stengels vers citroengrasde onderste 10 cm., geplet en gehalveerd
2salamblaadjes
60ml.tamarindesap
Instructies
Voor de sambal chilipepers, garnalenpasta, sjalotjes, knoflook, laos, suiker en zout vermalen, 4 min. bakken in hete olie met nootmuskaat, citroengras en salamblaadjes.
Het tamarindesap erbij gieten en het geheel 30-60 sec. zachtjes doorkoken.
Het citroengras en de salamblaadjes uit de pan nemen.
De sambal over 4 kommetjes verdelen en laten afkoelen.
De sjaoltjes, de knoflook, de kemirinoten en het zout in een kruidenmolen tot een gladde pasta pureren.
Eventueel wat kokosmelk toevoegen om te voorkomen dat het mes vastloopt.
De wok 30 sec. verhitten.
Dan de pasta, kokosmelk, koriander, laos, salamblaadjes en stukken kip aan de kook brengen.
Het vuur laag draaien en het geheel zonder deksel op de pan 15-20 min. koken tot het vlees zacht is.
De kip laten uitlekken en goed droogdeppen met keukenpapier.
De olie in de wok verhitten.
Het vlees in de zeer hete olie regelmatig keren en in 2 min. goudbruin frituren.