De stukken kip inwrijven met limoensap en even laten rusten.
Voor de kruidenpasta de chilipepers, sjalotjes, gember en knoflook in de kruidenmolen of keukenmachine fijnmalen, indien nodig een beetje olie toevoegen.
Een wok of braadpan 30 sec. verhitten 2,5 el. olie toevoegen.
De kruidenpasta 4-5 min. hierdoor roeren tot hij gaat geuren.
Citroengras, basilicum, pandanbladeren, sojasaus en tomaten toevoegen.
Onder voortdurend roeren 5 min. verhitten.
Water en zout aan het kruidenmengsel toevoegen, 2 min. laten koken.
De kip in de open pan 25 min. laten koken tot het vlees zacht is en de saus indikt.
Geregeld keren, zodat de kip gelijkmatig gaar wordt.
De kip uit de pan nemen en laten afkoelen.
De stukken kip met de rest van de olie invetten.
Op de barbecue of de elektrische tafelgrill in 5 min. goudbruin en knapperig roosteren.