Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Popiah
verse loempia's
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
6
grote
slabladeren
gehalveerd
▢
125
gr.
tauge
▢
100
gr.
komkommer
in dunne reepjes
▢
100
gr.
tofu
stevige / goudgeel gefrituurd, in kleine blokjes
▢
2
eieren
hardgekookte gepeld, grofgeprakt
▢
2
lap cheong
Chinese worstjes 3 min. gekookt in water, in dunne plakjes
▢
2
el.
rode chilipepers
verse fijngehakt, zonder zaadjes
▢
8
teentjes
knoflook
met zout tot een pasta geperst
▢
4
el.
tim cheong
zoete zwarte Chinese saus
Omeletjes:
▢
125
gr.
tarwebloem
▢
1
tl.
zout
▢
300
ml.
water
▢
5
eieren
losgeklopt
▢
4
tl.
plantaardige olie
Gekookte vulling:
▢
1
el.
olie
▢
2
teentjes
knoflook
fijngehakt
▢
1
rode ui
kleine of gewone ui, in dunne ringen
▢
1
el.
gefermenteerde sojabonen bonensaus
▢
100
gr.
varkenslende
of varkensfilet, in reepjes
▢
100
gr.
garnalen
verse gepeld, koppen en darm aan rugzijde verwijderd
▢
250
gr.
bamboescheuten
uit blik, in dunne reepjes
▢
1
grote
yam
250 gr. in dunne reepjes indien geen yam te krijgen is, dan 220 gr. extra bamboescheuten
▢
1
el.
Chinese lichte sojasaus
Instructies
Voor de omeletjes bloem en zout un een kom doen, beetje bij beetje water toevoegen en er een glad beslag van roeren.
Pan verhitten, 1 tl olie over de bodem van de pan verdelen.
Een opscheplepel beslag in de pan doen en over de bodem verdelen.
Op een middelhoog vuur ongeveer 30 sec. laten stollen.
Keren en de andere kant op dezelfde manier baken.
Op een schaal leggen.
De andere omeletjes op dezelfde maniet bakken.
Voor de vulling olie verhitten.
Knoflook en uien glazig bakken.
Sojabonen toevoegen en 1 min. roerbakken.
Vuur hoog draaien, varkensvlees toevoegen en 1 min. roerbakken, tot het vlees verkleurt.
Garnalen toevoegen en 1 min. roerbakken.
Bamboescheuten, yam en sojasaus erbij doen.
Alle ingredienten vermengen, dan het vuur laag draaien.
Met het deksel op de pan 30 min. door laten koken.
Zo nodig af en toe 1 el. water toevoegen.
De vulling in een kom doen en af laten koelen.
De sla, tauge, komkommer, tofu, eieren en worstjes decoratief op een schaal rangschikken.
Samen met de omeletjes op tafel zetten.
Notities / Tips / Wijnadvies
De chilipeper, knoflook en zoete saus in aparte schaaltjes erbij zetten.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Vlees
Land van herkomst
Indonesië