Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Opor Ayam
kip gestoofd in kruidige kokosmelk
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
750
ml.
kokosmelk
▢
1
stengel
citroengras
de onderste 10 cm., geplet
▢
1
plakje verse
laos
5 mm. dikgekneusd
▢
2
salamblaadjes
▢
2
limoenblaadjes
randen ingescheurd
▢
2
tl.
palmsuiker
zeer fijn gehakte
▢
1½
tl.
zout
▢
1
kip
hele en verse ongeveer 1½ kg., in 14 stukken
▢
3
tl.
limoensap
of citroensap, naar smaak
▢
1
el.
sjalotjes
knapperig gefrituurde ter garnering
Kruidenpasta:
▢
6
tl.
korianderzaadjes
▢
1½
tl.
komijn
▢
½
tl.
venkelzaadjes
▢
4
kemirienoten
▢
6
sjalotjes
gesnipperd
▢
2
teentjes
knoflook
fijngehakt
▢
1
stukje
gemberwortel
van 1 cm. fijngehakt
▢
1
tl.
witte peper
gemalen
Instructies
Voor de kruidenpasta de koriander, komijn en de venkel in een droge pan op een laag vuur 2 min. roosteren tot de geur loskomt.
Af laten koelen en dan in de kruidenmolen fijnmalen.
De kemirienoten, sjalotjes, knoflook, gember en de peper ook in de kruidmolen doen er een romige pasta van pureren.
Om te voorkomen dat het mes blokkeert, kunt u wat kokosmelk toevoegen.
De kruidenpasta in een grote pan doen.
Beetje bij beetje de kokosmelk toevoegen en goed vermengen.
Op een middelhoog vuur langzaam opwarmen.
Citroengras, laos, salamblaadjes en limoenblaadjes toevoegen, evenals de suiker en het zout.
Het mengsel al roerend aan de kook brengen en zonder het deksel op de pan 2 min. zachtjes laten doorkoken.
De stukken kip in de pan leggen en zonder het deksel op de pan, terwijl u regelmatig roert, 30 min. zachtjes koken tot de kip zacht en gaar is.
Voor het serveren de kip op smaak brengen met limoensap.
In een schaal doen en garneren met de knapperige sjalotjes.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Gevogelte
/
Kip
/
Stoofpot
Land van herkomst
Indonesië