Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Kip met krieltjes in mosterd-notensaus
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
rode paprika
▢
1
struik
paksoi
▢
400
g
kipfilet
▢
3
eetlepels
zonnebloemolie
of olijfolie
▢
450
g
krieltjes
voorgekookte
▢
½
eetlepel
kerriepoeder
▢
1
eetlepel
gehakte tijm
vers of diepvries of 1 theelepel gedroogd
▢
peper
▢
zout
▢
2
dl
kookroom
▢
1
eetlepelgrovemosterd
▢
1
eetlepel
citroensap
▢
100
g
cashewnoten
ongezouten
▢
2
eetlepels
gehakte peterselie
vers of diepvries
Instructies
Snijd de paprika zonder zaadjes in blokjes en de paksoi in smalle reepjes.
Snijd de kipfilet in blokjes.
Roerbak de kipfilet 5 minuten in 1 eetlepel olie.
Schep de blokjes uit de pan en zet ze apart.
Voeg de rest van de olie toe en bak hierin de krieltjes, paprika en paksoi 5 minuten.
Schep de kipblokjes, kerriepoeder, tijm en peper en zout erdoor.
Bak nog 3 minuten.
Meng kookroom, mosterd en citroensap erdoor en stoof zachtjes 3 minuten.
Rooster de noten in een droge hete koekenpan en strooi ze met de peterselie over het gerecht.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Gevogelte
/
Groenten
/
Kip
Extra aanwijzing
Snel te maken