Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Kipsalade met mango
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
500
g
kipfilet
▢
1
tablet kippenbouillon
▢
1
krop
andijvie
of friseesalade
▢
2
mango’s
▢
150
g
feta
▢
6
gedroogde
tomaten op olie
▢
2
eetlepels
pijnboompitten
▢
3
eetlepels
gehakte bieslook
vers of diepvries
voor de dressing
▢
4
eetlepels
olijfolie
▢
1
gesnipperd sjalotje
▢
2
eetlepels
azijn
(rodevruchten- of frambozen)
▢
2
eetlepels
mayonaise
of zure room
▢
1
dl
witte wijn
▢
1
theelepel
kerriepoeder
▢
1
eetlepel
abrikozenjam
of marmelade
▢
peper
▢
zout
Instructies
Kook de kipfilets met het kippenbouillontablet gaar in 15-20 minuten.
Haal het gare kipvlees uit de pan en laat het afkoelen.
Snijd de gewassen andijvie of friseesalade in smalle reepjes.
Schil de mango’s, verwijder de pitten en snijd het vruchtvlees in blokjes.
Verdeel de feta in blokjes.
Snijd de tomaten in reepjes.
Rooster de pijnboompitten goudbruin in een droge hete koekenpan.
Meng de ingrediënten voor de dressing.
Snijd de kipfilet in blokjes of reepjes.
Meng de kip met mango, feta, gedroogde tomaten en bieslook.
Schep de dressing er luchtig door.
Schik de salade op een bedje andijvie- of friseesalade en strooi de pijnboompitten erover.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Fruit
/
Gevogelte
/
Kip
/
Salade
Jaargetijde:
Snel te maken