Breng de aardappelblokjes aan de kook in ruim water met zout en laat ze niet langer dan 2 minuten koken.
Giet de blokjes af en spreid ze uit op een schoon dienblad om goed en gelijkmatig af te koelen.
Giet kokend water op de doperwtjes en laat zo 5 minuten staan.
Gièt af en leg ze bij de aardappelblokjes.
Als de aardappelblokjes en doperwten goed zijn afgekoeld kunnen ze met de ham, augurk, appel, zilveruitjes en kappertjes in een grote kom met elkaar vermengd worden.
Snijd de eieren door en haal het eigeel eruit.
Vermeng in de keukenmachine het eigeel met de mayonaise, azijn, peper en zout tot een smeuïge gele saus (bij gebrek aan handige machine kan dit ook met de hand geprakt en geklopt worden).
Snijd het eiwit in kleine blokjes en vermeng die samen met de saus door de aardappelsalade.
Maak op een grote schaal de salade mooi op en decoreer naar eigen smaak met plakjes rauwkost, eieren, enz.