Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
personen
Kleiner
Normaal
Groter
Salade van pastinaken
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
2
pastinaken
▢
150
gram
sla
veldsla of rucola
▢
zout
▢
peper
▢
witte wijnazijn
▢
½
eetlepel
korianderzaadjes
licht geroosterd en grof geplet
▢
bloem
▢
olijfolie
Instructies
Schil de pastinaak met een dunschiller, was hem en snijd hem in plakjes.
Kook deze plakjes drie minuten in gezouten water.
Laat ze afkoelen en dep ze droog.
Was de veldsla.
Maak een dressing van azijn, zout en peper, en de helft van de geplette korianderzaadjes.
Bestrooi de plakjes pastinaak met zout en haal ze door de bloem. Verhit olie in een koekenpan, en bak de plakjes aan weerszijden goudbruin.
Laat ze uitlekken op keukenpapier, en afkoelen.
Maak de veldsla aan met de dressing.
Verdeel de sla over vier borden en leg daarop de pastinaakplakjes.
Strooi de rest van de korianderzaadjes over de pastinaakplakjes.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Groenten
Land van herkomst
Europa
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch