Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Basilicummilkshake met vanille risoto en een lolly van Campari rozenbottel
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
Voor de basilicummilkshake:
▢
2
handen
basilicum
▢
1
hand
spinazie
▢
2
dl
melk
▢
1
dl
room
▢
150
gr
vanillesuiker
▢
6
bolletjes
vanille-ijs
Voor de vanillerisotto:
▢
2
eetlepels
boter
▢
1
tas
risottorijst
▢
1
opengesneden
vanillestokje
▢
2
tassen
water
▢
2
tassen
melk
▢
3
eetlepels
suiker
▢
1
tas
room
▢
2
eidooiers
Voor de lolly van campari-rozenbottel:
▢
1
dl
campari
▢
2
dl
rozenbottelthee
▢
30
gr
suiker
Instructies
Basilicummilkshake:
Kook het basilicum en de spinazie enkele seconden en laat ze onmiddellijk schrikken door ze even onder ijskoud water te houden.
Mix de spinazie en het basilicum samen met de melk, de room, de vanillesuiker en het vanille-ijs en zeef het mengsel.
Vanillerisotto:
Verwarm de boter, stoof de rijst hierin en voeg het vanillestokje toe.
Kook de melk en het water samen op en giet dit langzaam bij de rijst.
Zet het vuur laag, roer tot de rijst het vocht volledig heeft opgenomen en voeg de suiker toe.
Meng de eidooiers met de room, voeg dit bij de rijst en laat alles zacht koken tot de rijst de room heeft opgenomen.
Lolly van campari-rozenbottel:
Vermeng de campari, de rozenbottelthee en de suiker, giet dit mengsel in een lollyvormpje en zet de lolly in de vriezer.
Afwerking:
Vul een hoog glas met vanillerisotto met daarboven de basilicummilkshake en werk af met de lolly.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Dessert - Nagerecht
/
Rijst
Land van herkomst
België