Verwarm de oven voor tot 150 graden °C of gasstand 1-+2.
Vet twee bakplaten in en bestuif ze met bloem.
Vermeng de droge ingredienten in een grote kom.
Klop de eieren en de vanille door elkaar en roer ze door het bloemmengsel.
Kneed de amandelen door het deeg; het moet wat kleverig zijn.
Verdeel het deeg in twee porties en vorm twee 25 cm lange en 5 cm brede, platte rollen.
Bak ze in 35 tot 40 minuten licht geel.
Neem ze uit de oven, leg ze op een plank en snijd ze direct in 1 cm dikke schijfjes.
Leg deze weer op de bakplaat en bak ze 10 - 15 minuten.
Keer ze om en bak ze not eens 10 - 15 minuten tot ze goudbruin zijn.
Neem ze uit de oven en laat ze afkoelen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Doe de afgekoelde koekjes in een goed afsluitbare trommel.
U kunt ze een paar weken bewaren.CITROEN & PISTACHEBISCOTTI
Maak het basisdeeg maar vervang de vanille-essence door de geraspte schil van 1 citroen (2-3 theelepels) en de amandelen door pistachenootjes.CHOCOLADE & ROZIJNENBISCOTTI
Maak het basisdeeg maar vervang de amandelen door 75 gram rozijnenb en 75 gram pure chocoladedruppels