Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Boekweitspekkoekjes met stroop
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
500
gr
boekweitmeel
▢
25
gr
gist
▢
½
liter
melk
▢
1
ei
▢
4
eetlepels
suiker
▢
½
liter
water
▢
olie
of reuzel
▢
150
gr
doorregen spek
zeer dungesneden
▢
stroop
Instructies
Zeef het meel in een kom en maak in het midden een kuiltje.
Los de gist in een kop lauwe melk op ,neem die van de halve ½ liter.
Giet de opgeloste gist in het kuiltje en meng met een beetje meel.
Voeg de suiker en het ei toe en voeg al roerend de melk en het water toe.
Roer alles goed door elkaar.
Laat de olie of reuzel in een koekenpan heet worden.
Schep een hoeveelheid deeg in de pan voor een heel dunne pannenkoek.
Leg er een laagje spek bovenop en vervolgens een tweede laag deeg.
Laat het deeg aan de onderkant bakken tot de bovenzijde droog is.
Draai de pannenkoek dan om en bak de tweede zijde bruin.
Dien op met stroop.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Dessert - Nagerecht
Land van herkomst
België