Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Brusselse groenteterrine
Porties:
6
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
300
gr
meiraapjes
grofgeraspte of koolrabi
▢
300
gr
worteltjes
grofgeraspte
▢
300
gr
gekookte bietjes
grofgeraspte
▢
suiker
▢
1
theelepel
mierikswortel
geraspte
▢
2
eetlepels
citroensap
▢
zout
▢
witte peper
▢
1
theelepel
gemberpoeder
▢
1
eetlepel
Marsala
Italiaanse dessertwijn
▢
6
eieren
▢
1½
dl
crème fraîche
Instructies
Verpak de geraspte meiraap en wortel apart in aluminiumfolie en stoom ze in een stoompan in ± 10 minuten gaar.
Pureer de bietjes en meng ze met 1 mespuntje suiker, de mierikswortel, zout en 1 eetlepel citroensap.
Pureer de meiraapjes met het gemberpoeder en 1 eetlepel citroensap en voeg zout en peper toe.
Pureer de worteltjes en meng ze met de Marsala, zout en peper.
Schep door elke puree 2 eieren en ½ dl crème fraîche en breng op smaak met zout en peper.
Verwarm de oven voorop 180°C.
Schep de bietjespuree, de meiraappuree en de wortelpuree na elkaar in de vorm en strijk de lagen glad.
Vul de vorm niet meer dan tot driekwart.
Zet de terrine in een braadslee en dek hem af.
Schenk heet water in de braadslee tot net onder de rand van de terrine en laat de terrine in de oven in ± 2 uur gaar worden.
De terrine is gaar, als de bovenkant stevig aanvoelt.
Laat de terrine 1 nacht afkoelen en snijd hem dan in plakjes.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer de plakjes terrine met een gemengde salade en worteltjes.
Goed gekoeld kan de terrine 2-3 dagen worden bewaard.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
Land van herkomst
België
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch