Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Fruitige kipfilet
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
500
g
kipfilet
▢
3
ui
▢
100
g
worteltjes
▢
2
eetlepels
olie
▢
2
theelepels
gembersnippers
▢
3
eetlepels
tomatenpuree
▢
2
theelepels
kerriepoeder
▢
4
ananas schijven
▢
250
g
sperziebonen
▢
1
eetlepel
sojasaus
▢
1
dl
ananas sap
▢
50
g
rozijnen
▢
100
g
ongezouten cashewnoten
▢
Peper
▢
Zout
Instructies
Maak de sperziebonen schoon, snij ze in kleine stukjes en kook ze in een pan met een beetje water en zout gaar.
Laat ze uitlekken.
Laat de ananas uitlekken, vang het vocht op en snij de ananasschijven in stukjes.
Maak de uien schoon en snipper ze.
Maak de worteltjes schoon en snij ze in kleine stukjes.
Snij de kipfilet in blokjes en bestrooi deze met peper en zout.
Verhit de olie in een wok en bak hierin de kipfilet bruin en gaar.
Haal het vlees uit de pan en doe er de uien en worteltjes bij.
Bak deze even en voeg dan de gember, de tomatenpuree en de kerriepoeder erbij.
Voeg dan de sperziebonen, kipfilet, ananas, sojasaus, rozijnen en het ananassap erbij.
Laat alles goed warm worden.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met rijst.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Fruit
/
Gevogelte
/
Kip