Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Chocolademousse van Astrid Veltman
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
200
gr
pure chocolade Côte d'Or
▢
50
gr
boter
▢
3
eiwitten
▢
2
dl
slagroom
▢
2
eetlepels
suiker
Instructies
Breek de chocolade in stukken en laat ze met 4 eetlepels water in een kom of pannetje au bain-marie smelten.
Voeg de boter toe, roer tot een mooie gladde massa ontstaat en laat deze iets bekoelen.
Klop de eiwitten goed stijf en zet ook die in de koelkast.
Klop de eidooiers met de suiker op tot ze wit en schuimig zijn en schep daar de chocolademassa door.
Schep eerst de eiwitten in een grote kom, daarop de room en vervolgens de chocolademassa.
Spatel alles goed onder elkaar en laat dit in de koelkast ± 3 uur afkoelen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Chocolade
/
Dessert
/
Nagerecht
Land van herkomst
België