Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Kweeperentaart met amandel
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
pak
cakemeel
of de ingrediënten voor cake, waarbij 1/3 van het meel vervangen is door amandelpoeder (Toko)
▢
boter
▢
suiker
▢
kweeperen
▢
Taartina
(Dr. Oetker) of ander bindmiddel
▢
poedersuiker
of slagroom
Instructies
Schil de kweeperen en verwijder de klokhuizen.
Snij de kweeperen in blokjes en stoof ze in weinig boter met wat suiker tot de stukjes zacht zijn.
Bak in een ronde taartvorm een niet te dikke cake (3,5 à 4 cm hoog).
Vervang daarbij ⅓ van het meel door amandelpoeder of zeer fijn gemalen (eventueel geroosterde) amandelen.
Als de cake is afgekoeld, besprenkel hem dan rijkelijk met een amandellikeur.
Breng er vervolgens een met Taartina aangemaakte laag kweepeer op en laat opstijven.
Eventueel nog versieren met slagroom of poedersuiker.
Notities / Tips / Wijnadvies
Variatie:
gebruik i.p.v. amandellikeur de kweepeerlikeur.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Fruit
/
Taart
Land van herkomst
Europa