Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Kokoscurry met sperzieboontjes en tofu
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
300
g
basmati rijst
▢
1
pak
Sofine Tofu
▢
Conimex Wok Marinade
▢
Conimex Wok Olie
▢
500
g
gebroken sperzieboontjes
▢
1
bakje
Conimex Kruidenpasta voor Rode Curry
▢
1
pakje
Conimex Romige Kokosmelk
▢
2
eetlepels
Conimex Geraspte Kokos
Instructies
Breng in een ruime pan een flinke laag water (met wat zout of ketjap asin) aan de kook.
Voeg de rijst toe en kook deze in ca. 8 minuten gaar.
Afgieten en terug in de pan met het deksel erop nog 2 minuten laten staan.
Laat de tofu goed uitlekken, dep droog en snijd in blokjes van ca. 2 cm.
Meng de blokjes tofu met 3 eetlepels wok marinade.
Laat het 3 minuten staan om te marineren.
Zet een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden.
Voeg een scheutje olie toe en roerbak de sperzieboontjes 5 minuten.
Voeg de tofublokjes toe en roerbak deze 3 minuten mee.
Voeg de kruidenpasta, 1 dl water en de kokosmelk toe en laat het geheel ca. 10 minuten zachtjes pruttelen.
Schep de kokoscurry op warme borden, bestrooi met de geraspte kokos of seroendeng en geef de warme rijst erbij.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Zet Conimex Seroendeng en Mango Chutney op tafel, om naar eigen smaak erbij te nemen.
Variatietip:
Vervang de sperzieboontjes door broccoliroosjes en gebruik de kruidenpasta voor groene curry.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Curry's
/
Groenten
/
Rijst
/
Vleesvervangers
Land van herkomst
Oosters
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch