Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
personen
Kleiner
Normaal
Groter
Citroenkip met sambalspinazie
Porties:
2
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
150
g
pandan rijst
▢
2
citroenen
▢
200
g
kipfilet
▢
Wok Olie
▢
4
eetlepels
Conimex Sojasaus
▢
4
eetlepels
Conimex Gembersiroop
▢
½
eetlepels
maizena
▢
500
g
gewassen spinazie
▢
2
theelepels
Conimex Sambal Manis
Instructies
Kook de rijst volgens aanwijzing op verpakking.
Afgieten in een vergiet, met koud water afspoelen.
Was en pers een citroen uit.
Snijd de andere in plakjes.
Snijd de kipfilet in plakken.
Verhit een scheutje olie in een hapjespan en bak hierin de plakjes kip om en om lichtbruin.
Voeg de sojasaus en het citroensap toe.
Meng de gembersiroop met de maizena en roer tot een glad papje.
Roer dit door het vocht in de pan.
Leg de plakjes citroen op de kip.
Laat de kip in het sausje op een laag vuur in ca. 5 minuten gaar worden.
Verhit een wok, voeg een scheutje olie toe en wok hierin de spinazie met 1 theelepel sambal 3 minuten.
Schep de spinazie in een schaaltje.
Verhit de wok opnieuw, voeg een scheutje olie toe en wok de rijst met 1 theelepel sambal 1 minuut.
Schep de rijst en spinazie met kip op 2 borden.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Gevogelte
/
Groenten
/
Kip
/
Rijst
Land van herkomst
Oosters