Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Chinese kip-taugésalade van Onbekende Auteur
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
175
g
taugé
▢
350-400
g
kip
▢
1
eetlepel(s)
sojasaus
lichte
▢
2
eetlepels
bieslook
verse gehakte
▢
1
eetlepel(s)
azijn
▢
1
dessertlepel
suiker
▢
1
eetlepel(s)
ketjap manis
▢
heel klein beetje
knoflook
uit de knijper
▢
1
eetlepel(s)
notenolie
▢
1
theelepel
sesamolie
▢
zout
▢
peper
uit de molen
Instructies
Dompel de taugé even in kokend water en laat hem meteen in een vergiet weer uitlekken en afkoelen.
Verwijder de achtergebleven groene velletjes.
Wrijf het kippevlees aan alle kanten in met de lichte sojasaus en leg het in een stoommandje boven een pan kokend water.
Laat het goed gaar stomen.
Neem het uit het mandje en laat het eerst afkoelen voor u het in dunne plakken snijdt.
Vermeng de rest van de ingrediënten voor de saus en doe er naar smaak zout en peper bij.
Rangschik de plakjes kip op een schaal, leg de taugé in een bergje in het midden en schenk er de saus over.
Notities / Tips / Wijnadvies
Tip:
Als u er de tijd voor heeft, maak de saus dan een dag van tevoren; de smaken zullen zich dan beter vermengen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Gevogelte
/
Kip
/
Salade
Land van herkomst
China