Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Chinese kippensoep van Onbekende Auteur v3
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
200
g
kip
▢
1½
l
kippenbouillon
▢
50
g
mihoen
▢
1
prei
▢
1
ui
▢
½
theelepel
zout
▢
1
theelepel
soja
▢
snufje
ve-tsin
▢
1
ei
▢
selderij
Instructies
Kook de kip in 2 l water en bewaar, na verwijdering van de kip, de bouillon.
Voeg, als u de bouillon niet krachtig genoeg vindt, een bouillonblokje toe.
Week de mihoen en wat water na deze eerst in kleine stukjes te hebben gebroken.
Snijd de kip, ui en prei fijn.
Breng de bouillon aan de kook en voeg er de fijngesneden ingrediënten aan toe.
Laat de soep ± 10 minuten zachtjes stoven.
Voeg de mihoen, zout, soja en ve-tsin toe.
Klop het ei, bak een omelet en snijd die in zeer dunne reepjes.
Notities / Tips / Wijnadvies
Dien de kippensoep op met sliertjes ei en fijngeknipte selderij.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Gevogelte
/
Kip
/
Soep
Land van herkomst
Azië / China