Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gewokte babi ketjapnoedels met bamboescheuten
Porties:
2
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
½
zak
Conimex Wok Noedels
125 g
▢
300
g
vleesreepjes
▢
1
pakje
Conimex Mix voor Babi Ketjap
▢
Conimex Wok Olie
▢
1
blikje
bamboescheuten
225 g
▢
200
g
broccoliroosjes
▢
2
theelepels
Conimex Sambal Oelek
▢
¼
zakje
Conimex Kroepoek Bali
Instructies
Kook de noedels volgens de aanwijzing op de verpakking.
Afgieten in een vergiet, met koud water afspoelen en goed laten uitlekken.
Meng de vleesreepjes met de marinademix (uit het pakje) en 2 eetlepels olie.
Laat de bamboescheuten uitlekken.
Verhit een wok.
Voeg een scheutje olie toe en wok de broccoli 5 minuten.
Voeg de vleesreepjes, de bamboescheuten en de sambal toe en wok nog 2 minuten.
Voeg de noedels toe en warm het geheel goed door.
Verwarm in een klein steelpannetje al roerende 3 dl water en de sausmix (uit het pakje).
Breng de saus al roerende aan de kook en laat ca. 1 minuut doorkoken.
Schep de gewokte babi ketjapnoedels op 4 borden, leg er wat kroepoek bij en serveer de saus er apart bij.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Lekker met friszure Conimex Atjar Taugé .
Variatietip:
Voeg aan de saus een fijngesneden lente-uitje en wat fijngehakte koriander toe.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Varkensvlees
/
Vlees
Land van herkomst
Oosters
Jaargetijde:
Snel te maken