Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gewokte knoflookrijst met ketjapkip
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
400
g
witte rijst
▢
5
teentjes
knoflook
▢
400
g
kipfilet
▢
Wok Olie
▢
6
eetlepels
Conimex Ketjap Manis
▢
1½
theelepel
Conimex Kerrie Djawa
▢
3
paprika’s
3 kleuren
▢
1
zakje
Conimex Kruidenmix voor Nasi
▢
300
g
taugé
Instructies
Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
Afgieten in een vergiet, met koud water afspoelen en goed laten uitlekken.
Pel en snijd ondertussen de knoflook in dunne plakjes.
Snijd de kipfilet in reepjes en meng met 3 eetlepels olie, 5 eetlepels ketjap en de kerrie.
Maak de paprika’s schoon en snijd in reepjes.
Verhit een wok, voeg een scheutje olie toe en wok de gekruide kipreepjes op een matig hoog vuur ca. 8 minuten.
Haal uit de wok en houd ze warm.
Zet de wok terug op het vuur, voeg een scheutje olie toe wok de knoflook 2 minuten.
Voeg de rijst en kruidenmix toe en wok ca. 3 minuten.
Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak hierin de paprika ca. 5 minuten.
Bak taugé 1 minuut mee.
Voeg 1 eetlepel ketjap toe.
Schep rijst, kip en paprika met taugé ernaast.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Gevogelte
/
Kip
/
Rijst
Land van herkomst
Oosters
Jaargetijde:
Snel te maken