Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gewokte tjap tjoy met gemberrijst
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Wok
Ingrediënten
▢
400
g
witte rijst
▢
400
g
hamlapjes
▢
6
eetlepels
Conimex Ketjap Marinade
▢
1
stukje
verse gember
3 cm
▢
Wok Olie
▢
600
g
gemengde groenten
bijv. broccoli, taugé en tomaatjes
▢
8
eetlepels
Conimex Oestersaus
▢
2
eetlepels
Conimex Gembersiroop
Instructies
Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
Afgieten in een vergiet, met koud water afspoelen en goed laten uitlekken.
Snijd de hamlapjes in dunne plakjes en meng met de marinade.
Laat 10 minuten marineren.
Schil en snijd de gember in smalle reepjes.
Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak hierin de plakjes vlees ca. 8 minuten op een matig hoog vuur.
Verhit een scheutje olie in een wok, voeg de groenten en de gember toe en wok 3 minuten.
Voeg de oestersaus toe, goed omscheppen en ca. 5 minuten zachtjes laten pruttelen.
Meng de rijst met de gembersiroop.
Schep rijst en tjap tjoy met vlees op de borde
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Varkensvlees
/
Vlees
Land van herkomst
Oosters
Jaargetijde:
Snel te maken