Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Nasi goreng met saté
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
400
g
witte rijst
▢
400
g
varkenslappen
▢
3
eetlepels
Conimex Wok Marinade
▢
150
g
ontbijtspekblokjes
▢
600
g
nasigroenten
▢
1
bakje
Conimex Boemboe voor Nasi Goreng
▢
1
beker
Pinda Satésaus
▢
Conimex Atjar Tjampoer
▢
Conimex Seroendeng
Instructies
Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
Afgieten, met koud water afspoelen en goed laten uitlekken.
Snijd het vlees in blokjes van ca. 2 cm, meng ze met de wok marinade, een paar minuten laten staan en rijg ze aan Conimex satéstokjes.
Rooster de saté onder de hete grill of in de grillpan in ca. 10 minuten aan beide kanten gaar.
Verhit een wok en bak spekblokjes in 3 minuten uit.
Voeg de groenten toe en wok 5 minuten mee.
Voeg de boemboe en ½ dl water toe. Goed mengen.
Schep de rijst erdoor, wok nog 2 minuten.
Verwarm de satésaus volgens de aanwijzing op de verpakking.
Verdeel de nasi, saté en atjar op 4 borden.
Schep daar wat saus en seroendeng over.
Geef de rest van de saus erbij.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Rijst
/
Varkensvlees
/
Vlees
Land van herkomst
Oosters