Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Paksoi met citroensaus en ketjapvlees
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Wok
Ingrediënten
▢
1
pakje
Conimex Mix voor Chinese Zoetzuur
▢
Wok Olie
▢
400
g
vleesreepjes
▢
1
pak
Conimex Chinese Eiermie
250 g
▢
2
paksoi
▢
1
citroen
▢
½
rode peper
▢
3
eetlepels
Conimex Ketjap Manis
Instructies
Roer de inhoud van het zakje marinademix (uit het pakje) met 2 eetlepels olie glad.
Voeg vleesreepjes toe.
Kook mie volgens aanwijzing op verpakking.
Maak de paksoi schoon en snijd in brede repen.
Rasp de citroenschil en pers de citroen uit.
Verwijder de zaadjes uit de rode peper en snijd de peper in dunne ringetjes.
Verhit een wok, voeg een scheutje olie toe en wok de peperringetjes 1 minuut.
Wok de paksoi 2 minuten mee.
Voeg 350 ml water en de sausmix (uit het pakje) toe.
Laat een paar min. pruttelen.
Voeg naar smaak citroensap toe.
Bestrooi met citroenrasp.
Verhit een koekenpan, voeg een scheutje olie toe en bak de vleesreepjes ca. 5 minuten.
Voeg de ketjap toe en warm goed door.
Schep de mie, het vlees en paksoi op de borden.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Hoofdgerechten
/
Vlees
Land van herkomst
Oosters
Jaargetijde:
Snel te maken