Snijd de aardappelen en het vlees in kleine dobbelsteentjes van vingertopgrootte.
Zout het vlees lichtjes.
Smeer een vuurvaste schaal in met boter.
Begin met een laag aardappelblokjes op de bodem, gevolgd door een laag gemengde blokjes vlees.
Herhaal dit tot de bovenste laag uit aardappelen bestaat.
Plaats hier en daar klontjes boter bovenop.
Maak de saus door ½ liter melk, 1 ei, zout, suiker en peper samen te roeren.
Giet de saus over de aardappelen en het vlees in de schaal.
Zorg ervoor dat alles volledig bedekt is.
Bak de schotel in de oven gedurende ongeveer een uur totdat deze gaar is.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer deze smakelijke Aardappel-Vleesschotel als hoofdgerecht voor een stevige en vullende maaltijd. De combinatie van aardappelen, verschillende vleessoorten en de romige saus zal zeker een favoriet worden. Geniet ervan!