Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Geperst vlees voor een avondbufiet
Uit het Kookboek verzamelde recepten - Tesselschade Arbeid Adelt uit 1958.
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
pond
kalfsoesters
zeer dun gesneden
▢
1
pond
kalfsgehakt
▢
1
pond
varkensgehakt
▢
1
klein blikje
truffels
▢
2
eieren
▢
oud brood
▢
nootmuskaat
▢
zout
Instructies
Het gehakt aanmaken op de gewone wijze met 2 eieren, oud brood, fijngesneden truffels, nootmuskaat, zout.
Nu vult men de rechte bus of de stenen kom waarin men het vlees wil koken, beurtelings met eerst een laag gehakt, dan een laag kalfsoesters enz.
De bovenste laag moet gehakt zijn.
Daarna zet men bus of kom in een pan met kokend water, op een treeftje, zodat ook onder de bus water spoelt.
Het water moet aan de kook blijven en zo nodig worden bijgevuld.
Er mag geen water in het vlees koken.
Kooktijd 2| uur.
Na afloop laat men het vlees bekoelen onder bezwaring met een plankje, waarop een gewicht.
Tenslotte stort men het vlees op een schotel.
Men snijdt het in dunne plakken, die men terug zet in het model.
Gameer met takjes peterselie.
Notities / Tips / Wijnadvies
Men presenteert hier tartarensaus bij.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Kalfsvlees
/
Varkensvlees
/
Vlees