Doe 50 gram boter in een rijstpan en smelt deze, voeg toe 1 theelepel fijngesnipperde ui en smoor even door.
Doe hier de rijst bij en laat al roerende in ca. 10 minuten zwellen.
Voeg toe 7 deciliter blanke bouillon of water met 2 maggiblokjes.
Roer aan de kook, voeg toe 1 theelepel saffraanpoeder en 2 theelepels zout.
Laat met gesloten deksel au bain Marie in ca. 35 minuten gaar worden.
Maak de korrels met een vork los, en houd de rijst warm.
Wrijf de gewassen kippenpoulet in met citroensap, peper en zout, wentel ze licht door wat bloem en braad ze goudgeel in een braadpan, waarin 1 ons boter lichtbruin is geworden.
Voeg toe 2 theelepels fijngesnipperde ui en een fijngewreven pitje knoflook.
Sudder nog even door en blus met een scheut witte wijn.
Doe er nu bij 2 deciliter tomatenjus, 1 deciliter ananassap en wat geraspte citroenschil.
Stoof de kip in ca. 1 uur gaar.
Voeg erbij 1½ ons gewassen krenten, 1 theelepel bruine suiker en de ananas tot pulp gezeefd.
Laat alles nog 15 minuten doorsudderen en voeg voor het opdienen een glaasje rum toe