Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gentse bollen
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
375
gr
bloem
▢
2
dl
melk
▢
30
gr
gist
▢
50
gr
suiker
▢
2
eieren
▢
100
gr
boter
▢
jam
▢
poedersuiker
Instructies
Zeef de bloem en maak in het midden een kuiltje.
Verwarm de melk even. Meng de gist met de lauwe melk en giet deze in het kuiltje.
Roer er een gedeelte van de bloem door.
Voeg nu de eieren, de suiker en de boter toe en kneed alles door elkaar.
Laat het op een warme plaats een half uur rijzen.
Vorm van het deeg bolletjes van ± 3 cm.
Verhit het frituurvet en bak de bolletjes knappend bruin.
Snijd ze in tweeën en besmeer ze met jam.
Bestrooi ze met poedersuiker.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Dessert - Nagerecht
Land van herkomst
België