Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gentse stoverij van Astrid Veltman versie 3
Porties:
6
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
flesje donker bier
bijvoorbeeld Westmalle
▢
Dubbel Trappist
▢
500
gr
schouderkarbonade
▢
500
gr
riblappen
▢
3
uien
▢
1
teen
knoflook
▢
1
smalle winterpeen
▢
50
gr
boter
▢
1
laurierblad
▢
4
takjes
tijm
▢
1
ontkorst sneetje witbrood
▢
1
theelepel
scherpe mosterd
▢
2
eetlepels
rinse appelstroop
Instructies
Laat het bier op kamertemperatuur komen.
Snijd de stukjes bot uit de karbonade en snijd beide vleessoorten in blokjes.
Hak de uien grof.
Pel de knoflook en snijd hem in plakjes.
Schrap de winterpeen, was hem en snijd hem in plakjes.
Smelt de boter in een braadpan, bak de vleesblokjes al omscheppend rondom bruin en schep het vlees uit de pan op een schaal.
Fruit de uien in het achtergebleven bakvet, voeg de winterpeen, de knoflook en de kruiden toe en bak ze nog 2 minuten mee.
Doe de vleesblokjes weer in de pan, schenk het bier langs de rand van de pan bij het vlees en breng het geheel aan de kook.
Besmeer het brood met de mosterd en de appelstroop, snijd het in blokjes en schep die door het vlees.
Leg het deksel op de pan en stoof het vlees, onder af en toe omscheppen, in ± 2 uur gaar.
Verwijder voor het serveren de laurier en de tijm en breng het gerecht op smaak met zout en peper.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met gekookte aardappelen en appelcompôte.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Varkensvlees
/
Vlees
Land van herkomst
België