250gkokosbloesemsuikerof een andere suikervervanger naar keuze
4eierengesplitst
150gongezouten roomboter
100gamandelmeel
25gcacaopoedergezeefd
Instructies
Smelt de chocolade au bain-marie of in de magnetron met een kleine hoeveelheid water.
Meng de gesmolten chocolade met de suiker tot een glad mengsel.
Voeg één voor één de eidooiers toe, roer goed na elke toevoeging.
Smelt de boter en voeg deze toe aan het chocolademengsel, gevolgd door het amandelmeel en cacaopoeder.
Roer goed door.
Klop de eiwitten stijf en vouw ze voorzichtig door het chocolademengsel.
Giet het beslag in een met boter ingevette taartvorm, vul deze tot 3/4 van de hoogte.
Bak de taart gedurende ongeveer 35-40 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C.
De taart is klaar als het midden nog zacht aanvoelt.
Notities / Tips / Wijnadvies
Deze herziene versie behoudt de heerlijke smaak van de klassieke chocoladetaart maar voegt gezondere ingrediënten toe en heeft minder suiker. Geniet ervan!