Ga terug
Email Link
Afdrukken
Kleiner
Normaal
Groter
Chocoladelettercakes van Onbekende Auteur
Koop bij de gespecialiseerde bakwinkels papieren lettervormen of huur metalen lettervormen.
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
Voor 1 lettervorm:
▢
150
gram
boter
▢
4
ei
▢
1
pak 'Mix voor Sacher Torte'
Oetker
▢
abrikozenjam
▢
1
chocola
▢
poedersuike
Instructies
Laat de boter en de eieren op kamertemperatuur komen.
Doe de deegmix, de zachte boter, de eieren en 3/4 dl water in een kom, meng het door
elkaar en klop het met een mixer op de hoogste stand in 2-3 minuten tot een glad
beslag.
Vul de vorm tot 2/3 met het beslag.
Zet de vorm op het rooster middenin de oven, schakel deze in op 160°C en bak de
cake in 45 minuten gaar.
Laat de cake 10 minuten in de uitgeschakelde oven staan.
Neem hem er dan uit en verwijder de vorm.
U kunt natuurlijk ook meerdere vormen tegelijk bakken.
Verwarm 1/2 potje abrikozenjam, wrijf het door een (kunststof of roestvrijstalen) zeef
en bestrijk de cake hiermee.
Leg het zakje chocoladeglazuur 10 minuten in heet water, droog het af en kneed de
inhoud door elkaar.
Knip een puntje van het zakje en verdeel het glazuur over de letter.
Strijk het met een pannenkoekenmes uit en laat het glazuur drogen.
Bestrooi de cakes tot slot met poedersuiker.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Cake
/
Chocolade
Land van herkomst
Nederland
Feestdagen etc
Sinterklaas