Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Aardappelflensjes
bijgerecht voor 8 personen
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Koekenpan
Ingrediënten
▢
250
gram
aardappels
geschild
▢
¼
liter
melk
▢
2
eetlepels
bloem
▢
Zout
▢
2
eieren
▢
1
eetlepel
crème fraîche
▢
Boter
▢
50
gram
rauwe ham
in reepjes
Instructies
Voorbereiding:
Kook de aardappelen in weinig water met zout gedurende 20 minuten tot ze gaar zijn.
Stamp de aardappelen fijn en meng de melk erdoor.
Laat het mengsel ongeveer 1 uur afkoelen.
Bereiding:
Roer bloem, zout, eieren, eiwitten en crème fraîche door het aardappelmengsel tot je een stevig flensjesbeslag hebt.
Bak in een koekenpan met boter kleine flensjes (doorsnede 6 cm).
Bak in een halve eetlepel boter de rauwe ham knapperig.
Strooi de knapperige rauwe ham over de flensjes.
Notities / Tips / Wijnadvies
Geniet van deze heerlijke aardappelflensjes als een smakelijk gerecht of als bijgerecht.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Groenten
/
Pannenkoeken