Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gevulde Appel Crêpes
Porties:
6
Bereidingstijd:
45
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
150
gram
boter
▢
130
gram
bloem
▢
Een snufje
zout
▢
2 ½
dl
melk
▢
3
eieren
▢
1
kg
appels
geschild en in schijfjes gesneden
▢
75
gram
suiker
▢
4
eetlepels
Cointreau likeur
Instructies
Verwarm 25 gram boter en maak een beslag van bloem, een snufje zout, melk, eieren en gesmolten boter.
Bak dunne flensjes in 50 gram boter en houd ze warm.
In de rest van de boter de appelschijfjes roerend op laag vuur in ongeveer 20 minuten tot een dikke moes bakken.
Voeg naar smaak suiker toe en laat het nog ongeveer 5 minuten pruttelen, blijvend roeren.
Voeg van het vuur af de likeur toe.
Verwarm de oven voor op 225 °C.
Vul de crêpes met de appelmoes, rol ze op of vouw ze en leg ze naast elkaar in een ingevette ovenschaal.
Verwarm ongeveer 5 minuten in de oven.
Optioneel: de flensjes kunnen geflambeerd worden.
Verwarm een beetje likeur in een kleine pan (afzuigkap uit), steek het aan en schenk het over de flensjes.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer met lobbig geklopte slagroom.
Voedingswaarden
Calories:
400
kcal
|
koolhydraten:
50
g
|
Protein:
6
g
|
Vet:
20
g
|
Zout:
0.5
mg
|
Sugar:
20
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Fruit
/
Nagerecht
/
Pannenkoeken
Land van herkomst
Nederland