Ga terug
Email Link
Afdrukken
Kleiner
Normaal
Groter
Vegetarisch menu
Velout‚ de courgettes spinazie-champignongratin lasagne
met groenten sorbet met kumquats en sinaasappellikeur V
Velout‚ de courgettes (courgettesoep) voorgerecht voor 8 personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
15
gram
boter
▢
2
sjalot
gesnipperd
▢
1
bos(jes)
waterkers
grof gesneden
▢
2
kleine
courgettes
ongeschild
▢
zout
peper
▢
1
liter
groentebouillon
van tablet
▢
1
dl
slagroom
Instructies
extra nodig: meloenboor
VOORBEREIDEN: in boter sjalot ñ 5 minuten bakken. Waterkers toevoegen. Met
meloenboor uit ongeschilde courgette ñ 7 bolletjes per persoon uitsteken. In kokend water
bolletjes even koken en koudspoelen. Rest van courgettes in stukken snijden. Met zout en peper
bij sjalotmengsel doen, nog 10-15
minuten zacht bakken. Mengsel in keukenmachine pureren. Puree zeven. Warme bouillon
toevoegen.
BEREIDEN: soep aan de kook brengen. Room, zout en peper erdoor roeren en alles goed
doorwarmen. Soep over kommen verdelen en courgettebolletjes erover verdelen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch