Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Ingewerkte kweeperen
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
weckpotten, met elastiek
weckpotten, met thermometer
Ingrediënten
▢
kweeperen
▢
suikerwater
Instructies
Schil de kweeperen, ontdoe ze van het klokhuis en snijd ze in gelijke stukken.
Was de weckpotten grondig en spoel ze in koud water goed af.
Zet ze ondersteboven, zodat het water eruit lekt.
Vul ze met de versneden kweeperen en begiet met suikerwater tot de kweeperen zijn verdronken.
Sluit de potten met elastiek en deksel, zet ze in de steriliseerketel en laat ze op een matig vuur 2 uur koken, zodat de bokalen hermetisch afsluiten.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Dessert - Nagerecht
Land van herkomst
België