Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Lotek van Onbekende Auteur
Javaanse groenteschotel
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
100
gr.
spinazie
▢
70
gr
pinda's
of 2 grote eetlepels pindakaas / klein beetje zelf inschatten
▢
100
gr.
kool
witte of chinese kool
▢
½
theelepel
kencur
Kencur wordt vers en in poedervorm verkocht. Kencur behoort tot de gemberachtigen.
▢
150
gr.
sperzieboontjes
▢
2
rode lomboks
▢
150
gr.
taugé
▢
3
flinke
theelepel asem.
tamarinde
▢
1
aardappels
▢
2
eetlepel
water
Instructies
Wrijf of maal de pinda's en de lomboks fijn tot een pasta.
Kook de aardappel en pureer deze.
Was vervolgens de groenten en snijd deze fijn en blancheer deze.
Meng de aardappelpuree met de pinda's, de lomboks, de asem, de kencur en het water tot een saus en meng deze saus door de groenten.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met krupuk udang of emping.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Hoofdgerechten
Land van herkomst
Indonesië