Nasi Goreng is er natuurlijk in vele vormen, onderstaand recept van grootmoeder en moeder, geboren en getogen in indonesie net als ondergetekende, veel kookplezier.
Wrijf of maal de fijngesneden knoflook, sjalotten, Spaanse pepers en trassie met het zout fijn.
Fruit deze net gemaakte boemboe in de olie in een wok/wadjan half gaar.
Vervolgens al roerend het vlees en de (gewelde) garnalen toevoegen.
Schep dan de rijst door het mengsel, vervolgens de ketjap en bak dit verder op.
Als alles goed vermengd, gebakken en heet is, dan de fijngesneden prei er doorheen mengen.
Even laten meebakken.
OMELET
Klop de eieren los met een eetlepel water, peper, zout en geelwortelpoeder.
Verhit olie in een koekenpan, bak op laag vuur een omelet.
De omelet moet wel gaar worden, maar mag niet te veel kleuren.
Schud de omelet op een bord, laat iets afkoelen, en snijd in smalle reepjes.
SERVEREN
Schep de nasi goreng op een grote schaal, leg er de reepjes omelet op.
(Je kunt ook gewoon wat spiegeleieren bakken en erop leggen)
Als garnering zet je verder op tafel: zilveruitjes en augurkjes (de Nederlandse versie van atjar), seroendeng, potjes sambal in verschillende smaken (bijvoorbeeld manis, badjak, peteh, djeroek peroet), ketjap manis (die van Kaki Tiga is lekker), atjar tjampoer (uit een potje of eigengemaakt) of een simpele atjar ketimoen (komkommerzoetzuur), gebakken uitjes en natuurlijk diverse soorten kroepoek.