Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Kriekentaart
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
200
gr
spritskoeken
▢
100
gr
boter
▢
1
pot
kersen op sap
± 500 gr of blik ontpitte
▢
7
blaadjes
gelatine
14 gr
▢
1½
dl
kriekbier
St. Louis of Belle-Vue 'primeur'
▢
300
gr
verse roomkaas
▢
1½
dl
crème fraîche
▢
100
gr
witte basterdsuiker
▢
1½
dl
slagroom
Instructies
Maak van de spritskoeken met een foodprocessor een fijn kruim.
Smelt de boter, roer het spritskruim erdoor en vorm van het deeg een bal.
Leg de bal in het midden van een springvorm en druk het deeg gelijkmatig over de bodem uit.
Zet de vorm, eventueel afgedekt met plasticfolie, tot verder gebruik in de koelkast.
Laat de kersen uitlekken en vang het sap op.
Week de gelatineblaadjes 10 minuten in ruim koud water.
Breng 1 dl van het gezeefde kersensap aan de kook, neem het pannetje van het vuur en los de goed uitgeknepen gelatineblaadjes erin op.
Schenk er daarna de Kriek Lambiek bij en laat het mengsel staan tot het lobbig begint te worden.
Roer de verse roomkaas, de crème fraîche en de suiker tot een glad mengsel.
Klop de slagroom stijf.
Voeg het inmiddels lobbig geworden gelatinemengsel bij het roomkaasmengsel en roer alles goed door elkaar.
Voeg vervolgens de slagroom toe en spatel deze er zo luchtig mogelijk door.
Schep alles in een vorm en strijk het oppervlaker met de bolle kant van een natte lepel glad.
Zet de taart minstens 4 uur in de koelkast om volledig op te stijven.
Schik de uitgelekte kersen op de taart en neem daarna de wand van de vorm weg.
Presenteer de taart op een platte schaal.
Notities / Tips / Wijnadvies
U kunt de zijkant van de taart eventueel bekleden met 4-6 eetlepels licht geroosterde geschaafde amandelen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Taart
Land van herkomst
België