Ga terug
Email Link
Afdrukken
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gourmet Rösti
Porties:
4
Bereidingstijd:
40
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
500
gram
vastkokende aardappels
gekookt en afgekoeld
▢
40
gram
boter
▢
Zout en peper naar smaak
▢
Tomaatpartjes
voor garnering
Optioneel:
▢
fijngehakte verse
kruiden
bijv. peterselie of bieslook
Instructies
Rasp de gekookte aardappels grof.
Smelt de boter in een anti-aanbakpan.
Meng de geraspte aardappels met zout (en peper) in een kom.
Voeg optioneel fijngehakte verse kruiden toe voor extra smaak.
Bak het aardappelmengsel al omscheppend in de pan gedurende ongeveer 5 minuten totdat het licht knapperig wordt.
Druk het aardappelmengsel stevig aan in de pan, vorm een dikke koek en dek af met een deksel.
Bak op matig vuur gedurende ongeveer 15 minuten of totdat de onderkant goudbruin is.
Draai de rösti voorzichtig om met behulp van een deksel en bak de andere kant in nog eens 15 minuten goudbruin.
Garneer met partjes tomaat en serveer direct.
Voedingswaarden
Calories:
250
kcal
|
koolhydraten:
35
g
|
Protein:
3
g
|
Vet:
10
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Groenten
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch