Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Mosselen van de zeeman
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
400
gr
mosselen
▢
1
teentje
look
▢
wat
boter
▢
½
gehakte
tomaat
▢
1
gesnipperde ui
▢
1
soeplepel gemalen
gruyère
▢
een beetje
gehakte peterselie
Instructies
Stoof wat ui en selderij.
Doe er de mosselen bij en giet er een scheut wijn over.
Kruid met peper en zout.
Haal de mosselen uit de schelp.
Bak het gesnipperde uitje in een klont bruine boter.
Meng er de mosselen in en pers er het look over.
Roer er de blokjes tomaat en de gehakte peterselie door en breng op smaak.
Schep alles in een vuurvast schaaltje en strooi er de gemalen kaas over.
Laat die korsten in de oven.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer met volkorenbrood of een portie frieten.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Vis
/
Zeevruchten
Land van herkomst
België