Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Griesmeeltimbaaltjes met Boerenjongens en Rode Bessensaus
Porties:
8
inclusief opstijftijd
2
uur
uur
30
minuten
min
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
Voor de timbaaltjes:
▢
1
liter
melk
▢
90
gram
suiker
▢
100
gram
griesmeel
▢
1
wijnglas boerenjongens met brandewijn
▢
35
gram
vanillelikeur
of 1 theelepel vanille-extract opgelost in 2 eetlepels brandewijn
▢
2
eieren
gesplitst
▢
2
eetlepels
geraspte amandelen
▢
¼
liter
slagroom
Voor de rode bessensaus:
▢
1
flesje
rode bessensap
▢
2
theelepels
kaneel
of 1/2 dl kaneellikeur als alternatief
▢
1-2
eetlepels
suiker
▢
2
eetlepels
aardappelzetmeel
opgelost in 2 eetlepels water
Instructies
Breng de melk aan de kook.
Meng suiker en griesmeel en voeg dit toe aan de kokende melk.
Roer constant tot het de gewenste dikte heeft bereikt.
Voeg de boerenjongens met brandewijn, vanillelikeur (of vanille-extract met brandewijn) en geraspte amandelen toe aan het mengsel.
Haal van het vuur af en roer de eidooiers erdoor.
Klop de eiwitten stijf en spatel ze voorzichtig door het mengsel.
Spoel de timbaaltjes af met koud water en vul ze met het griesmeelmengsel.
Laat ze minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.
Maak de rode bessensaus door het verwarmen van rode bessensap met kaneel (of kaneellikeur), suiker en water.
Laat de alcohol verdampen en bind de saus eventueel met aardappelzetmeel opgelost in water.
Garneer de opgesteven timbaaltjes met de rode bessensaus en stijfgeklopte slagroom.
Notities / Tips / Wijnadvies
Geniet van deze feestelijke griesmeeltimbaaltjes als afsluiter van een heerlijk diner.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Nagerecht