Smeer de parelhoenboutjes in met peper en weinig zout en braad ze in een mengsel van de boter en de olie aan.
Zet het vuur lager, doe er de tomatenpuree, de fijngehakte ui, de knoflook, de fijngesneden vijgen, het takje tijm, de helft van het bier en de bouillon bij en laat dit geheel 1 uur zacht stoven.
Haal de boutjes uit de braadpan en houd ze warm.
Haal het takje tijm uit het stoofvocht.
Pureer het stoofvocht en doe het terug in de pan.
Roer er de rest van het bier door en verwarm het, met de boutjes erbij,nog 5 minuten.
Verdeel de parelhoenboutjes en de saus over 4 voorverwarmde borden en garneer met de fijngehakte peterselie.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer met aardappelpuree, in boter gestoofde groene kool en in boter gebakken plakjes appel en drink er een glas Maredsous 8 op keldertemperatuur bij.
Maredsous 8 is een bier van brouwerij Moortgat in Breendonk-Puurs. 8% vol.alc.
Te koop bij de betere slijterij en bierspeciaalzaak.